Садівникам

Вирощуємо кавун прямо у себе на грядці. Мій спосіб вирощування. Ділюся з вами!

Здрастуйте, шановні читачі і читачки мого каналу!За своїм походженням, кавун– це ягода относящая до сімейства гарбузових, але все одно точного думки з цього приводу немає. Вчені досі не можуть визначити його сімейство Незважаючи на всі ці розхожі думки і неточності відносини до певного сімейства не заважає кавуну бути корисним. Звичайно всі фрукти, ягоди та овочі по своєму корисні і необхідні для функціонування людського організму , допомагає знизити холестерин, знижує ймовірність захворювань серцево-судинної системи , запобігає онкохвороби.

, корисний і для тих хто займається професійним спортом з утримання великої кількості амінокислот, сприяє очищенню нирок від шлаків і токсинів.Кавун в основному складається з води і низькокалорійний. Але часто і багато їсти їх не варто також дотримуватися кавунову дієту для схуднення , так як кавун містить цукру, а велика його кількість попадання в організм не так корисно.

Також корисні і насіння кавуна, вони містити фосфор, магній, цинк, вітамін РР.На перший погляд здається , що кавун, на 90% складається з рідини, не в повній мірі приносити користь організму, але насправді разом з рідиною в організм надходить велику дозу вітаміну С, що сприяє збереженню клітини від пошкоджень і надає шкірі та судинах еластичність, а також вітаміну А, який необхідний для в процесі зорового сприйняття. Незважаючи на те, що м’якоть кавуна не відрізняється високим вмістом вітамінів групи В, у тому числі і надзвичайно важливою фолієвої кислоти, а також вітаміну РР, який регулює процес вивільнення енергії з їжі, в насінні кавуна вони містяться у великій кількості.

Кавун сприяє насиченню організму магнієм у великій кількості, він благотворно впливає на здатність м’язів до скорочення. У той же час магній необхідний для кращого засвоєння кальцію. Якщо в потрібній кількості організм не отримує магній то не оновлюється кісткова тканина.

Особливо багато цього мікроелемента в насінні кавуна Також насіння кавуна містити велику кількість фосфором, який необхідний для того, щоб надати кісткам і зубам достатню міцність.. В народі побутує думка, що від гарбузового насіння може запалитися апендицит, але це не має наукової обґрунтованості і не приводити до такого стану.

У багатьох країнах проводять різні експерименти на вплив кавуна на той чи інший вид діяльності організму. В ході таких експериментів з’ясувалося що кавун не дає судини звужуватися які піддавалися до різних обставин життя. Речовини, що надають кавуну червоний колір в організмі перетворюються в вітамін А.

(каротин).Завдяки своїм антиоксидантним дій кавун сприяє зниженню ризику різних пухлин саме травної системи.В даний час поки в офіційній медицині немає застосування кавуна при виготовленні різних ліків, але це всього лише питання часу враховуючи благотворний вплив на судини наприклад з вмістом кавуна можна створити ліки для розширення сосудовПри всіх позитивних якостях навіть потрібно пам’ятати, що будь-який продукт може принести шкоду організму якщо ними зловживати.

Особливо людям, які страждають на цукровий діабет потрібно помірній кількості їсти кавун з-за великого вмісту цукру. Можна поєднувати його з їжею де більше клітковини.У кого є свій дачну ділянку можна і самим вирощувати кавуни, садять його розсадою .

Для цього в теплому приміщенні ще ранньою навесні садять насіння . можна вибирати за своїм бажанням сорти з різним періодом вегетації. Пересаджувати у відкритий грунт потрібно коли на розсаді три листочка і при цьому щоб земля була достатньо прогріта.

Кавуни вибагливі до умов вирощування. Забезпечивши своєчасний полив, прополювання можна зібрати хороший урожай. Якщо на ділянці, де посадили кавун не дати прорости бур’янам хвороби і шкідники не з’являться на кавунах.
Сподіваюся ця стаття була корисна для вас. Ставте лайки та підписуйтесь на канал!

Related posts

Leave a Comment