Спорт

Як збільшити користь від тренувань?

Про деякі методи збільшення користі від тренувань писав на своєму телеграм каналі, наприклад: 1. Чи є різниця в часі тренувань для сов і жайворонків?2. Чи може Музика поліпшити ваші спортивні результати?3.

Як положення мови впливає на продуктивність на тренуванні?Тепер до цього списку можна додати ще один науково обґрунтований метод. Чи є різниця в результатах в тренуваннях до і після сніданку?Давайте спробуємо розібратися. Вчені з університетів Бата і Бірмінгема вирішили провести дослідження і відповісти на це питання.

Дослідження. 6 тижневе дослідження. Учасники: 30 чоловіків, які страждають ожирінням або зайвою вагою.

Випробовуваних розділили на 3 групи:тренування до їжі;тренування після їжі; контрольна група, яка не змінювали свій спосіб життя. Результат. Вчені встановили, що збільшене спалювання жиру пов’язане з більш низьким рівнем інсуліну під час виконання фізичних вправ, коли люди голодували протягом ночі і не снідали перед тренуванням.

У такому випадку вони використовують більше жиру з жирової тканини і жиру в м’язах в якості енергетичного палива. Результати не призвели до будь-яких відмінностей у втраті ваги протягом 6 тижнів, але мали більш «глибокий» вплив на здоров’я, оскільки організм став краще реагувати на інсулін, тим самим підтримуючи рівень цукру в крові під контролем і потенційно знижуючи ризик захворювань на діабет і хвороби серця. Так само в ході дослідження вчені виявили інші ключові моменти: м’язи учасників з групи “до сніданку” були більш чутливі до інсуліну, ніж у людей з групи “після сніданку”, незважаючи на ідентичні тренування і встановлене споживання їжі.

м’язи тих, хто займався до сніданку, також показали більше збільшення ключових білків, які беруть участь у транспортуванні глюкози з кровотоку в м’язи. реакції інсуліну на прийом їжі після 6-тижневого дослідження у групи, яка виконувала вправи після сніданку, була така ж, як контрольної групи. Підсумок.
Тренування перед сніданком змушує організм спалювати більше жиру, покращує реакцію організму на інсулін, знижує ризик діабету (2 тип) і серцево-судинних захворювань.

Related posts

Leave a Comment